Toplogo
payoff
oranje divider

Categorie Rolluiken

Roldeuren

Downloads

Uitstekende oplossing!
Brandwerende roldeuren bieden een uitstekende oplossing voor het brandveilig afsluiten of compartimenteren van ruimtes in locaties als ziekenhuizen, kantoren, overheidsinstellingen, winkelcentra, retail, onderwijs, horeca en diverse industriële toepassingen, vanwege de mogelijkheid om deze roldeuren op dagelijkse basis frequent te gebruiken.
Uitvoerig getest!
Metacon test al haar branddeuren altijd bij een geaccrediteerd laboratorium zoals Efectis of Fires. De laatste jaren wordt iedere deur 2-zijdig, in én voor de oven, geplaatst en getest volgens de meest recente Europese normeringen, de EN 1634-1. Wanneer het beoogde doel wordt behaald, middels deze testen, wordt er door Metacon opdracht gegeven een classificering aan de betreffende deur te geven op basis van de meest recente Europese normeringen, de EN 13501-1. Metacon heeft als eerste fabrikant in Europa haar branddeuren succesvol getest op zowel  brandwerendheid als rookwerendheid. De brandwerende roldeuren (RGS EI(1) 60 / EW 180 en RGS EI(1) 120) zijn bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest conform de NEN-EN 1634-3. De branddeuren zijn getest op zowel Sa 20 (koude rook à ± 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook à ± 200 graden Celsius).
Varianten
Metacon RGS EW 360 TWIN: Met een maximale brandweerstand van 360 minuten (conform de EW-eis), op basis van het tweezijdig testen volgens de NEN-EN 1634-1:2014, zijn deze twee brandwerende roldeuren een betrouwbare oplossing voor de vuurbelastingssituaties waar een hoge brandwerendheid wordt verlangd. De constructie bestaat uit een dubbele, symmetrisch geplaatste, brandwerende roldeur. Ten behoeve van de montage dient de bouwkundige wand te bestaan uit beton, gasbeton, cellenbeton of kalkzandsteen met wanddikte van minimaal 200 mm.
Metacon RGS EW 90-120 ECO: Mede vanwege de mogelijkheid om deze roldeuren op dagelijkse basis frequent te gebruiken als afsluiting en wanneer er melding van brand is, wordt deze brandwerende roldeur veelal toegepast in bedrijfshallen. Met een maximale brandweerstand van EW 120 minuten 2-zijdig getest volgens de EN 1634-1 en geclassificeerd volgens de EN 13501 is deze brandwerende roldeur een betrouwbare en economische oplossing voor de meest voorkomende vuurbelastingssituaties.
Metacon RGS E 60: Brandwerende roldeuren die in vele situaties toepasbaar zijn waar de eis 60 minuten is (conform de E-eis). Doordat er een enkelwandige lamel wordt toegepast, is er voor deze brandwerende roldeur een zeer beperkte inbouwhoogte benodigd. Dit maakt de roldeur een perfecte oplossing voor locaties als ziekenhuizen, kantoren, overheidsinstellingen, winkelcentra, retail, onderwijs, horeca en diverse industriële toepassingen.
Metacon RGS EI(1) 120: Brandwerende roldeuren die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende situaties waarin een uitzonderlijk hoge brandweerstand gewenst is. Mede dankzij de hoge brandweerstand van 120 minuten (conform de EI(1)-eis) is deze roldeur uitermate geschikt voor de meest voorkomende vuurbelastingssituaties. Tevens is de brandwerende deur uit te voeren met een gecertificeerde vloeistofkering, explosieveilige (ATEX) componenten en is de deur optioneel als geheel ATEX gecertificeerd  te verkrijgen, waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt in ruimtes waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, zogeheten PGS 15-ruimtes.
Advies nodig?
Onze adviseurs gidsen u graag door ons ruime assortiment roldeuren heen en maken samen met u de beste keuze voor uw project. Bel ons gerust voor een afspraak op (085) 76 00 150, of kom langs in de showroom.
roldeur 01
roldeur 02
roldeur 04
roldeur 05
roldeur 06