fbpx
Toplogo
payoff
oranje divider

Categorie Rolluiken

Deuren
Uitstekende oplossing!
Brandwerende deuren bieden een uitstekende oplossing voor het brandveilig afsluiten of compartimenteren van ruimtes in locaties als ziekenhuizen, kantoren, overheidsinstellingen, onderwijs, en diverse industriële toepassingen zoals bedrijfspanden.
Uitvoerig getest!
Metacon test al haar branddeuren altijd bij een geaccrediteerd laboratorium zoals Efectis of Fires. Metacon heeft als eerste fabrikant in Europa haar branddeuren succesvol getest op zowel  brandwerendheid als rookwerendheid. De brandwerende overheaddeuren (OHD EI(1) 60 / EW 90) en schuifdeuren (SGS Standard en SGS Pro) zijn bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest conform de NEN-EN 1634-3. De branddeuren zijn getest op zowel Sa 20 (koude rook à ± 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook à ± 200 graden Celsius).
deur 01 deur 02 deur 04 deur 05
Varianten
Metacon OHD EI(1) 60 / EW 90: Deze overheaddeur is uit te voeren met een horizontaal deurbeslag, eventueel met highlift, of een volledig verticaal beslag, waardoor deze deur toepasbaar is in ruimtes met de meest uiteenlopende inbouwsituaties. Tevens is de brandwerende overheaddeur uit te voeren met glassecties in de panelen, een gecertificeerde vloeistofkering en explosieveilige (ATEX) componenten, waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt in ruimtes waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, zogeheten PGS 15-ruimtes.
Metacon SGS: Deze brandwerende schuifdeuren zijn een uitstekende oplossing voor situaties waar een hoge brandweerstand wordt geëist in combinatie met een specifieke uitvoering gebaseerd op de wensen van de eindgebruiker. De maximale brandweerstand is maximaal 90 minuten (conform de EI(1)-eis) of 120 minuten (conform de EI(2)-eis en EW-eis). De schuifdeur kan optioneel uitgevoerd worden als tweevleugelige schuifdeur, waarbij beide vleugels één kant op schuiven of juist uit elkaar, of als telescopische schuifdeur, waarbij meerdere vleugels voor elkaar langs schuiven. Een vluchtdeur is toe te passen, zonder onderdorpel, waardoor de brandwerende schuifdeur geschikt is om op te nemen in de vluchtroute van een gebouw. Tevens is het mogelijk om de schuifdeur te voorzien van brandwerend glas. Standaard wordt de brandwerende schuifdeur handmatig aangeboden, een elektrische aandrijving is ook mogelijk.
Metacon RGS EI(1) 60 / EW 180: Brandwerende rol- en hefdeuren zijn in vele situaties toepasbaar vanwege de mogelijkheid om de deur zowel rollend als verticaal of horizontaal heffend uit te voeren. Tevens is de brandwerende deur uit te voeren met een gecertificeerde vloeistofkering, explosieveilige (ATEX) componenten en is de deur optioneel als geheel ATEX gecertificeerd  te verkrijgen, waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt in ruimtes waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, zogeheten PGS 15-ruimtes.
deur 07 deur 08 deur 09 deur 11
Advies nodig?
Onze adviseurs gidsen u graag door ons ruime assortiment brandwerende deuren heen en maken samen met u de beste keuze voor uw project. Bel ons gerust voor een afspraak op (085) 76 00 150, of kom langs in de showroom.